Language switcher

Veiserümbad

Vambarümpade kvaliteediklassid määratakse kindlaks visuaalse vaatluse teel.

Kvaliteediklassi määrab selleks vastava koolituse läbinud ning tunnustuse saanud klassifitseerija.

Treenitud silmaga klassifitseerija määrab kaalumise hetkel rümba välimiku, lihaste arengu ning kuju järgi lihakusklassi ja rasvaladestuste rümba pinnal paiknemise ning paksuse alusel rasvasusklassi.

Rümba kvaliteediklassi määramisel hinnatakse rümba piirkondade lihakust, eelkõige rümba oluliste osade (taga-, selja- ja abaosa) arengut ja rasvasust, mille puhul hinnatakse rasva hulka rümba välispinnal ja rinnaõõnes.

Lihakust tähistatakse lihakusklassidega S, E, U, R, O, P ja rasvasust rasvasusklassidega 1–5.

 

Veise- ja lambarümpade algtöötlemine ja klassifitseerimine SEUROP-süsteemi põhiselt (1.16 MB, PDF)

Viimati uuendatud: 6. Juuni 2019