Language switcher

Sa oled siin

Toiduohutuse üldpõhimõtted

  • Ohutus – turule viidav toit peab olema ohutu.
  • Vastutus – toidukäitlejad vastutavad selle eest, et toit oleks ohutu ja vastaks nõuetele.
  • Jälgitavus – toidukäitlejad peavad suutma kiiresti välja selgitada toodete tarnijad ja saajad.
  • Ennetamine – toidukäitlejad peavad rakendama enesekontrollisüsteemi.
  • Läbipaistvus – kui toidukäitlejal on põhjust arvata, et toit on ohtlik, teavitab ta viivitamata sellest Veterinaar- ja Toiduametit.
  • Hädaolukorrad – kui toidukäitlejal on põhjust arvata, et toit on ohtlik, kõrvaldab ta selle viivitamata turult.
  • Koostöö – toidukäitlejad peavad riskide vähendamiseks tegema koostööd järelevalveasutustega.

 

Viimati uuendatud: 13. Jaanuar 2020