Language switcher

Sa oled siin

Toiduohutuse üldpõhimõtted

  • Ohutus – turule viidav toit peab olema ohutu;
  • Vastutus – toidukäitlejad vastutavad selle eest, et toit oleks ohutu ja vastaks nõuetele;
  • Jälgitavus – toidukäitlejad peavad suutma kiiresti välja selgitada toodete tarnijad ja saajad;
  • Ennetamine – toidukäitlejad peavad rakendama enesekontrollisüsteemi;
  • Läbipaistvus – kui toidukäitlejal on põhjust arvata, et toit on ohtlik, teavitab ta viivitamata sellest Veterinaar- ja Toiduametit;
  • Hädaolukorrad – kui toidukäitlejal on põhjust arvata, et toit on ohtlik, kõrvaldab ta selle viivitamata turult;
  • Koostöö – toidukäitlejad peavad riskide vähendamiseks tegema koostööd järelevalveasutustega

 

Viimati uuendatud: 26. Juuni 2019