Language switcher

Sa oled siin

Veiseliha

Veiseliha päritolureeglid on sätestatud EL määrustes (EÜ) nr 1760/2000 ja (EÜ) nr 1825/2000 ja hõlmavad värsket, jahutatud ja külmutatud veise- ning vasikaliha ning veiselihast ja vasikalihast hakkliha.

Veise- ja vasikaliha puhul peab märgistuselt selguma, millistes riikides on loom sündinud, peetud, tapetud ning liha lõigatud/tükeldatud.

Kui loom on sündinud, peetud ja tapetud ühes ja samas riigis (ühes ja samas liikmesriigis või ühes ja samas mitte-EL riigis), võib teabe „sündinud, peetud, tapetud“ asendada teabega “Päritolu: (riigi nimi)”.

Kui mitte-EL riigist pärit liha puhul ei ole kättesaadav kogu teave, võib märgistusel kirjutada “Päritolu: ELi mittekuuluvad riigid” ja “Tapetud: (riigi nimi)”.

Veise- ja vasikahakkliha puhul esitatakse riik või riigid, kus loom on tapetud ja kus hakkliha on valmistatud. Päritoluriikide  (sündinud, peetud, tapetud) nimed esitatakse, kui need ei ole samad mis valmistajariik. Kui veis on sündinud, peetud ja tapetud väljaspool Euroopa Liitu, siis kirjutatakse hakkliha märgistusele “Päritolu: ELi mittekuuluvad riigid”.

Eelnimetatud teabe peab esitama ka müügipakendisse pakendamata toidu müügikohas.

Viimati uuendatud: 22. Märts 2020