Language switcher

Sa oled siin

Toidu vedamine

Toidu vedu on teisele ettevõttele toiduveo teenuse pakkumine. See on tegevus, millest tuleb Veterinaar- ja Toiduametit teavitada.

Toidu vedamine on üks oluline etapp toiduohutuse ning lõpptoote kvaliteedi tagamise seisukohalt. Toiduveol peavad käitlejad täitma kindlaid hügieeninõudeid, puhastama ja pesema sõidukeid ning veoruumi, tagama vajadusel kindla õhutemperatuuri veoruumis, mis on sobilik toidu transportimiseks. Sellisel juhul jõuab tarbijateni või edasiste käitlejateni nõuetekohane toit nõuetekohasel temperatuuril.

Toidu transporti on võimalik korraldada ise oma ettevõtte veovahenditega või veoteenus sisse osata. Tegevusest teavitanud veoettevõtted leiate avalikust andmebaasist.

Rohkem infot toiduohutuse nõuete kohta toidu veol leiab siit. (PDF)

Vasakult menüüribalt leiab infot toidu veo teavitamise, nõuete ning juhiste kohta.

Viimati uuendatud: 24. Märts 2020