Language switcher

Sa oled siin

Valmis toidu ohutu valmistamise juhend

7. Veebruar 2020 - 14:29

Maaeluministeeriumi ning Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) koostöös valmis toitlustajale mõeldud juhend, mis on abiks toiduohutuse juhtimissüsteemi väljatöötamisel ja hügieeninõuete täitmisel.

Juhendis selgitatakse lihtsal viisil toiduhügieeninõudeid alates toidu vastuvõtmisest kuni tarbijale üleandmiseni.

Igas käitlemisetapis iseloomustatakse võimalikke ohte ning antakse nõuandeid, kuidas ohte kontrollida ja mida teha juhul, kui midagi läheb valesti.

Juhendi lõpus on dokumendivormid, mida täites saab toitlustaja kontrollida toidukäitlemise ohutust oma ettevõttes.

Dokumendi väljatöötamisel kasutati Põhja-Iirimaa Toidustandardite Agentuuri ja Iirimaa Toiduohutuse Ameti 2015. aastal ilmunud väljaannet „Safe Catering – Your Guide to Making Food Safely“.

Eestikeelse juhendi „Ohutu toitlustamine – toidu ohutu valmistamise juhend“ väljaandja on Maaeluministeerium ning selle saab kätte nii ministeeriumi kui ka VTA kodulehelt.

Veel uudiseid samal teemal

19.02.2020|Veterinaar- ja Toiduamet

Prantsusmaal tuvastati marutaudijuhtum

Eelmisel nädalal sai kinnitust marutaudijuhtum Lääne-Prantsusmaal. Haigus tuvastati illegaalselt Põhja-Aafrikast toodud kutsikal. 

10.02.2020|Veterinaar- ja Toiduamet

Maaeluministeeriumi kliendiportaali töö on taastatud

Taas on võimalik läbi kliendiportaali esitada toidulisandite ja eritoitude teavitusi.