Language switcher

Sa oled siin

Valmis toidu ohutu valmistamise juhend

7. Veebruar 2020 - 14:29

Maaeluministeeriumi ning Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) koostöös valmis toitlustajale mõeldud juhend, mis on abiks toiduohutuse juhtimissüsteemi väljatöötamisel ja hügieeninõuete täitmisel.

Juhendis selgitatakse lihtsal viisil toiduhügieeninõudeid alates toidu vastuvõtmisest kuni tarbijale üleandmiseni.

Igas käitlemisetapis iseloomustatakse võimalikke ohte ning antakse nõuandeid, kuidas ohte kontrollida ja mida teha juhul, kui midagi läheb valesti.

Juhendi lõpus on dokumendivormid, mida täites saab toitlustaja kontrollida toidukäitlemise ohutust oma ettevõttes.

Dokumendi väljatöötamisel kasutati Põhja-Iirimaa Toidustandardite Agentuuri ja Iirimaa Toiduohutuse Ameti 2015. aastal ilmunud väljaannet „Safe Catering – Your Guide to Making Food Safely“.

Eestikeelse juhendi „Ohutu toitlustamine – toidu ohutu valmistamise juhend“ väljaandja on Maaeluministeerium ning selle saab kätte nii ministeeriumi kui ka VTA kodulehelt.

Veel uudiseid samal teemal

08.06.2020|Veterinaar- ja Toiduamet

Metssigade populatsiooni tuleb ohjata

Vältimaks metssigade taasnakatumist sigade Aafrika katku (SAK) tuleb hoida loomade asustustihedus 1 isend 1000ha jahimaa kohta.

05.06.2020|Veterinaar- ja Toiduamet

Lemmikloomaga reisides tutvu sihtriigi nõuetega

Koera, kassi või valgetuhkruga reisimisel peab lemmikuga kaasas olema pass, loom peab olema märgistatud mikrokiibiga ja vaktsineeritud.